Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, η Θήβα έζησε στιγμές αξέχαστες, μοναδικές με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου “ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ” του π. Σπύρίδωνος Βασιλάκου και του κ. Αθανασίου Καραπέτσα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη αφού κατέκλεισε το Αμφιθέατρο και αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων.

 

Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στη ζωή των Αγίων της Βοιωτίας και στις σελίδες του καταγράφεται η ζωή των αγιασμένων μορφών που γεννήθηκαν, ασκήθηκαν, αγωνίστηκαν, μαρτύρησαν στη γη της Βοιωτίας με έναν τρόπο γλαφυρό και πρωτότυπο. Διαβάζοντάς το μας κάνει να αγαπήσουμε τον τόπο αυτών των Αγίων και να νοιώθουμε πως ανεβαίνουμε στις σκήτες ή συνοδοιπορούμε μαζί με τους Αγίους.

 

Ξεχωριστή ευλογία αποτέλεσε η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο οποίος και συνεχάρη τους συγγραφείς για την ιδέα που είχαν να φέρουν στην επιφάνεια μορφές όπως του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Λουκά του Ευαγγελιστή, του Αποστόλου Ρούφου, του Οσίου Μελετίου κ.λπ.

 

Για το βιβλίο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

 

Αποσπάσματα διάβασε η σεναριογράφος, ηθοποιός και στιχουργός κα Ελένη Ζιώγα, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο θεολόγος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Γιώργος Μπάρλας.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου. Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά π. Νεκτάριος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού π. Δαμασκηνός, ο Βουλευτής κ. Μπασιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης, Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας κ.ά.

 

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση έκλεισε με απόδοση ύμνων από την βυζαντινή χορωδία του Ωδείου του Δήμου Θηβαίων.

Tags: