Ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός γεννήθηκε στην  Ερμούπολη Κυκλάδων το 1971. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών. Περάτωσε με επιτυχία σεμιναριακά μαθήματα του μεταπτυχιακού κύκλου του τομέα Κλασσικής Φιλολογίας.  Από το 2009 είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Δεκέμβριο του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος και το Σεπτέμβριο του 1996 πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο. Διακόνησε ως υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος και του τομέα κατασκηνώσεων, καθώς και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και της ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο της  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος από το 1998 ως το 2002, στα χρόνια της  Αρχιερατείας του Μητροπολίτου  Ιγνατίου. Το Σεπτέμβριο του 2002 διορίσθηκε ως θεολόγος στην Μέση  Εκπαίδευση και από το 2003 ζει στην Κέρκυρα, όπου υπηρετεί, κατόπιν αποφάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Νεκταρίου, ως Γενικός  Αρχιερατικός  Επίτροπος της  Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος και του τομέα κατασκηνώσεων και εφημέριος του  Ιερού Ναού  Αγίων Πάντων Κέρκυρας.

Έχει την ευθύνη έκδοσης του νεανικού περιοδικού ΒΗΜΑΤΑ της  Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. Είναι παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις τόσο σε επιστημονικά όσο και σε ιερατικά συνέδρια, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στον εκκλησιαστικό Τύπο. Είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη των κατηχητικών βοηθημάτων της  Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, με γνώμονα μία πιο σύγχρονη κατήχηση, καθώς και συντονιστής συνάξεως Φοιτητών και  Επιστημόνων στην Κέρκυρα.

Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Tags: