Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου, Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον εκλεκτό ομιλητή και συγγραφέα π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο παιδιών και εφήβων – δρ. Θεολογίας, ο οποίος μίλησε και συζήτησε μαζί τους το πολυσύνθετο θέμα: “Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις”.

Ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στη δυναμική των ανθρώπινων σχέσεων (φιλικές, αδελφικές, ερωτικές-συζυγικές, γονιών και παιδιών κ.ά.) και στη σύγχρονη προβληματική τους, προβάλλοντας ως κατάλληλα ερμηνευτικά κλειδιά, με τη συνδρομή της θεολογικής εμπειρίας και της επιστημονικής γνώσης, το ήθος της Ελευθερίας, το μεγαλείο της Ταπείνωσης και την καθαρότητα της Αλήθειας που διακρίνονται ξεκάθαρα στη ζωή της Παναγίας μας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος + Ιθάκης σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ που εξέδωσαν πρόσφατα ομότιτλο βιβλίο του π. Βασιλείου.

Τη συζήτηση συντόνισε η ψυχολόγος και επιστ. υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης “Δίαυλος” κ. Βασιλική Κατωπόδη, ενώ τα μικρότερα παιδιά απασχολήθηκαν, παράλληλα, δημιουργικά σε διπλανή αίθουσα.

 

Την ομιλία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει πατώντας εδώ

 

https://www.youtube.com/watch?v=hI_dCcjzsoM+t%3D1614s

Tags: