Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημοσιογράφου και Συγγραφέα κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, με τίτλο “ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ” ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ (1914-1922).

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Σμυρναίων-Μικρασιατών Θεσσαλονίκης “Η ΙΩΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ”, σε συνεργασία με τα Μικρασιατικά Σωματεία: – Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων – Μικρασιατών Βαθυλάκκου. – Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”, – Σύλλογος Μικρασιατών Ιωνίας “Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ” – Σύλλογος Μικρασιατών και άλλων Προσφύγων “Το ΦΑΝΑΡΙ” και οι εκδόσεις “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ” Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Στυλιανός Μανώλογλου, Δικηγόρος, η κα Αδελαΐδα Ισμυρλιάδου, Φιλόλογος, Διδάκτωρ Ιστορίας και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Παπαθανασόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καψάλας. Την όμορφη παρουσίαση πλαισίωσε η Χορωδία του Συλλόγου “Ο Ηρόδοτος” υπό τη Διεύθυνση του Χοράρχη κ. Σωτήρη Δεσπότη.

 

Βίντεο από την εκδήλωση:

https://www.youtube.com/watch?v=YM91AhaHhNU

Tags: