Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του ΣΤ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: “Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ”.

Τα Συνέδρια οργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 2012 με στόχο, μέχρι το 2021, όπου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 να έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 10 Συνἐδρια.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας της ΕΙΔ.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης και εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Καραθανάσης.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας, κλείνοντας την εκδήλωση της παρουσίασης του Τόμου των Πρακτικών του ΣΤ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τους εισηγητές και προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι εμπνέουν και ευλογούν τις ενέργειες της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και αναφέρθηκε σε όσους συμβάλλουν καθοριστικά στην διοργάνωση αυτών των συνεδρίων καθώς και στις Εκδόσεις “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ”, οι οποίες επιχορηγούν τις εκδόσεις των τόμων των Συνεδρίων.

Τέλος δε, ανακοίνωσε ότι το Η Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018 με θέμα: “Οι μεγάλες προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως-Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση”.

Tags: