Το βιβλίο “ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ” του Αρχιμ. Καλλινίκου Μαυρολέοντος φέτος το καλοκαίρι ταξίδεψε μεσοπέλαγα στο νησί της Καρπάθου!

Συγκεκριμένα η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου και οι εκδόσεις “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ” οργάνωσαν την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιμ. Καλλινίκου Μαυρολέοντος “ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ” το οποίο περιλαμβάνει τα σχόλια τα οποία ακούστηκαν από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της “Πειραϊκής Εκκλησίας”.

Σε μια θερμή ατμόσφαιρα οι Καρπάθιοι οι οποίοι κυριολεκτικά κατέκλυσαν την Τράπεζα της Μονής Αγ. Γεωργίου Βασσών, έζησαν στιγμές μοναδικές περιδιαβαίνοντας τις σελίδες του βιβλίου με τη βοήθεια των ομιλητών, οι οποίοι με τρόπο ζωντανό, γλαφυρό και άμεσο τους οδήγησαν στα “μονοπάτια” της σκέψης του π. Καλλινίκου.

Για το βιβλίο μίλησαν:

– O καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης.

– Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Π. Περσελής.

– Ο Αν. Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Τάνταρος.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο  Έπαρχος Καρπάθου και Κάσου  κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος  και ο συγγραφέας π. Καλλίνικος Μαυρολέων.

 

Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από Βυζαντινό χορό με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.

 

Το βιβλίο “ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ” του π. Καλλινίκου των Εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, κατάφερε να αποτελέσει γεγονός ξεχωριστό για την κοινωνία του νησιού της Καρπάθου!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημήτρης Ν. Σαμπαζιώτης

Tags: