Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι εκδόσεις “Αρχονταρίκι” οργάνωσαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, στα πλαίσια της οποίας παρουσιάστηκε το βιβλίο “ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ” το οποίο περιέχει ανέκδοτες συνεντεύξεις σε νέους και εφήβους του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου, που επιμελήθηκε ο Ηλίας Λιαμής.

Για την προσωπικότητά του και για την ιδιαίτερη προσφορά του στην κατήχηση των νέων, μίλησαν οι Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής Ιδρύματος Νεότητος Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο επιμελητής της έκδοσης Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος, Μουσικός, Συγγραφέας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από πρόσφατες ομιλίες του μακαριστού σε Συνέδρια, τα οποία είχαν οργανωθεί από την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η όλη εκδήλωση, η οποία ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε σε πανελλήνια κλίμακα, κήλυσε σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης κι όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε “ήταν μια ευλογημένη ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν στην καρδιά και στην μνήμη των συμμετεχόντων, μοναδικές στιγμές που είχαν ζήσει μαζί με τον μακαριστό μητροπολίτη Παύλο!”.

Την εκδήλωση έκλεισε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Παν. Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου και συγκινημένος επεσήμανε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση αποτελεί όχι μόνο μεγάλη τιμή, αλλά και ιδιαίτερη ευλογία, γιατί δόθηκε η ευκαιρία να ξαναγίνουμε ακροατές των νουθεσιών του ξεχωριστού αυτού ποιμενάρχη!

Tags: