Στο Λεωνίδιο, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και το Αρχείο Τσακωνιάς, διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στο ιστορικό μυθιστόρημα του γνωστού Μικρασιάτη δημοσιογράφου Γιώργου Παπαθανασόπουλου με τίτλο «ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ, το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)» των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ».

Ο συγγραφέας μίλησε από καρδιάς, με γλαφυρές περιγραφές για τα προσωπικά και οικογενειακά του βιώματα και με μυθιστορηματικές αφηγήσεις βασισμένες σε αδιάσειστα ντοκουμέντα!

Η παρουσίαση του συγκλονιστικού αυτού βιβλίου, πλαισιώθηκε από την χορωδία ενηλίκων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Κουτίβα, που ερμήνευσε Μικρασιάτικα τραγούδια και τον θεολόγο και πρωτοψάλτη Σταύρο Πήλιουρα, ο οποίος απέδωσε με συναίσθημα το βυζαντινού ύφους μέλος «Στου Βοσπόρου τ΄ αγιονέρια».

Αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσαν οι φιλόλογοι Θωμαΐς Γούσγουλα, Μαρία Καττή και Αγγελική Καττή. Την ευθύνη της παρουσίασης είχε η Φιλόλογος, Γεν. Γραμματέας του Αρχείου Τσακωνιάς Ελένη Πουτσελά.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο οποίος αναφερόμενος στο βιβλίο σημείωσε: «Χαρακτηριστικά σήμερα παρουσιάστηκε ένα ιδιαίτερο βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από ιστορικά στοιχεία, προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, τα οποία ακούμπησαν τις ψυχές μας»!

Ήταν πραγματικά μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης!

Tags: