Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου η παρουσίαση του νέου βιβλίου  του Δημοσιογράφου και Συγγραφέα κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, με τίτλο “ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ” ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ (1914-1922).

Στο ακροατήριο το οποίο προήρχετο κατά βάση από δεύτερης και τρίτης γεννιάς Μικρασιάτες εντύπωση προκάλεσε ο ζεστός λόγος όλων όσων παρουσίασαν το βιβλίο ή χαιρέτησαν την εκδήλωση!

Η βραδυά ξεκίνησε με την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών “ΙΩΝΕΣ” κα Άννα Αϊβαζόγλου και στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών “ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ” κα Ουρανία Σταματιάδου.

Στη συνέχεια παρουσίασαν το βιβλίο, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, ο κ. Νικόλαος Βικέτος, Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων και η κα Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού “ΟΘΡΥΣ”.

Φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στα βαθύτερα αίτια που τον οδήγησαν να συγγράψει το ιστορικό αυτό μυθηστόρημα ο συγγραφέας κ. Γιώργος Παπαθανασόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις οικογενειακές του Μικρασιατικές ρίζες δίνοντας έμφαση στην καταγωγή των προγόνων του από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας.

Κορύφωση της εκδήλωσης ήταν η εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου ο οποίος παίρνοντας ιστορικά στοιχεία του βιβλίου έκανε συσχετισμό και αναφορά στη δική μας κρίσιμη εποχή. Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, η Βουλευτής Μαγνησίας κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης κ.ά.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών “ΙΩΝΕΣ”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών “ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ” και οι εκδόσεις “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ”.

 

Tags: