Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία 300 περίπου προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΥ με τίτλο “Η αγάπη είναι απλή μα θέλει κόπο-δρόμοι για τη σύγχρονη οικογένεια”.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού στις 10 Μαρτίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσαλίας.

Σ᾽ αυτήν είχαν προσκληθεί και την παρακολούθησαν τα μέλη της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως.

Στην εκδήλωση μίλησαν η κα ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, Αν. Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Εισδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Θεολόγος-Εκπαιδευτικός π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ και ο συγγραφέας του βιβλίου π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ, Φιλόλογος-Θεολόγος-Εκπαιδευτικός και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον τίτλο του βιβλίου, αναφέρθηκε στις έννοιες της αγάπης και της απλότητας μέσα στην οικογένεια: “Οι δύο λέξεις που περιέχει ο τίτλος του βιβλίου είναι οι πιο όμορφες και οι πιο δύσκολες. Ο Θεός είναι απλούς. Ο διάβολος είναι σύνθετος. Και αν θέλετε καμιά φορά και αναρωτιέστε είναι του Θεού ή του διαβόλου; ρωτήστε, είναι απλό ή σύνθετο; Και θα πάρετε απάντηση. Προσέξτε, όμως, μη ξεγελαστεί κανείς και πει απλό, άρα εύκολο. Όχι, απλό, άρα δύσκολο… Θέλει κόπο, αλλά το απλό είναι του Θεού. Έτσι είναι και οι σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και τελικά, η απλότητα παράγει την πραγματική και ουσιαστική αγάπη…”.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ομιλητές και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του συγγραφέα του βιβλίου, π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, και στον πνευματικό σύνδεσμο που τον συνδέει με την Τοπική μας Εκκλησία: “Ο Θεός του έχει δώσει εξαιρετικά χαρίσματα, φιλολογική γνώση, θεολογική κατάρτιση και κυρίως την εμπειρία του οικογενειάρχη ιερέως, που τόσο έχουμε ανάγκη στην εποχή μας, μια εποχή που νομίζω ότι, μέρα με τη μέρα, η απάντηση θα έρθει από την οικογένεια. Και αν πασχίζουμε για όλα όσα γίνονται στην Τοπική μας Εκκλησία είναι γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι η καλύτερη και μεγαλύτερη επένδυση τούτης της εποχής, μια και μιλάμε για επενδύσεις, μπορεί να βρεθεί και να δοθεί μόνο στην Ελληνική οικογένεια. Εκεί για μένα είναι η μεγάλη ελπίδα και εκεί είναι το έργο της Εκκλησίας και εσείς είστε η Εκκλησία, εσείς είστε το Σώμα του Χριστού, που μαζί θα πορευτούμε αυτή την περίοδο την κατανυκτική για την μεγάλη συνάντηση…”.

 

Βίντεο από την εκδήλωση:

https://www.youtube.com/watch?v=E91wR1CS1ks+feature%3Dplayer_embedded

Tags: