Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στο Κέντρο Νεότητας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου πργματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος παρουσίασε το βιβλίο του Δημοσιογράφου και Συγγραφέα κ. Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου”Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία – Το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)”, των εκδόσεων “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ”, Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αφού αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά σημεία του βιβλίου στη συνέχεια έκανε συγχετισμό της εποχής της Μικρασιατικής Καταστροφής με τη δική μας δίνοντας ιδιαίτερη αξία σ᾽ αυτά που καταθέτει ο συγγραφέας στο ιστορικό του μυθιστόρημα.

Στην Παρουσίαση χαιρετισμό απηύθυνε ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης ο οποίος στάθηκε ιδιάιτερα στην αξία οργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων ώστε να διατηρούμε στη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα τα οποία θα μπορούν να φανούν χρήσιμα στην πορεία μας σαν έθνος.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κων. Μανιάτης, ενώπαρέστη και ο Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γαλίτης.

Tην εκδήλωση μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες πλαισίωσαν η χορευτική ομάδα της Ενορίας “Η Κανελλόριζα”  και η χορωδία της Ενορίας “Ελληνορθόδοξη Παράδοση” υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ανδρεάκη, οποίος είχε και τη γενική οργάνωση και παρουσίαση της βραδυάς.

Tags: