Με ξεχωριστή θέρμη η Ελευσίνα υποδέχθηκε το νέο βιβλίο του π. Αντωνίου Καλλιγέρη”Λίγο πριν το τέλος… μια νέα αρχή”, των εκδόσεων “Αρχονταρίκι” την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018! O τίτλος του βιβλίου, η εμπειρία του συγγραφέα πάνω στον τομέα του Γάμου και τα ονόματα των συντελεστών της εκδήλωσης, συνέβαλαν στο να γεμίσει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας και να ενθουσιάσει όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου!

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του εκπροσώπου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας κ. Νίκου Νιμά και στη συνέχεια ο Φιλόλογος-Ψυχολόγος και Συγγραφέας κ. Μιχάλης Λεβέντης με λόγο ζωντανό και προεκτάσεις προσωπικές αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του συγγραφέα γύρω από το Γάμο.

Ακολούθως ο Θεολόγος, Εκπαιδευτικός και Ραδιοφωνικός Παραγωγός της “Πειραϊκής Εκκλησίας” κ. Γιώργος Μπάρλας επεσήμανε ιδιαίτερα την επικαιρότητα που έχει η κυκλοφορία του βιβλίου του π. Αντωνίου Καλλιγέρη σε μια εποχή όπου ο γάμος και ο θεσμός της οικογένειας διέρχονται κρίση και όπου ο άνθρωπος δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο, ούτε το γάμο και τα παιδιά. Τελευταία παρουσίασε το βιβλίο με πρωτότυπο τρόπο και προβολή διαφανειών η Κοινωνική Λειτουργός κα Θεοδώρα Καππαή, η οποία συνέδεσε τις προτάσεις, σκέψεις και προβληματισμούς του π. Αντωνίου, που καταγράφονται στο βιβλίο με την πολύχρονη επαγγελματική της ενασχόληση γύρω από τις οικογενειακές σχέσεις.

Φανερά συγκινημένος ο συγγραφέας π. Αντώνιος Καλλιγέρης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην κυκλοφορία του βιβλίου καθώς και τους συντελεστές της όμορφης αυτής εκδήλωσης στην πόλη της Ελευσίνας. Τη βραδιά έκλεισε με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη και τις εκδόσεις “Αρχονταρίκι”.

Ξεχωριστή παρουσία στην βραδιά ήταν αυτή της Ηθοποιού, Σεναριογράφου και Στιχουργού κας Ελένης Ζιώγα, η οποία με το ιδιαίτερο ταλέντο της διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου! Το μουσικό σύνολο του Ηλία Λιαμή στο πιάνο και στο τραγούδι της Άννας Λιαμή πλαισίωσε μοναδικά τον προφορικό λόγο των παρουσιαστών με τέχνη απαράμιλλη!

Αξίζει να αναφερθεί, ότι την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Πολιτιστικό Κέντρο, “χρωμάτισε” με μοναδική μαεστρία η Ραδιοφωνική Παραγωγός της “Πειραϊκής Εκκλησίας” κα Σοφία Χατζή, η οποία είχε την ευθύνη του συντονισμού!

Tags: