Μια ξεχωριστή βραδυά, πραγματική μυσταγωγία έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσταθίου σε ένα πρόγραμμα άρτια δομημένο, παρουσιάστηκε το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου μυθιστορήματος “ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ, το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)”

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης!

 

Την Προσφώνηση, καλωσόρισμα και παρουσίαση του συγγραφέα πραγματοποίησε ο κ. Νικόλαος Κουφός, Εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Δ. Λακωνίας.

 

Την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος “ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ” με τρόπο γλαφυρό και εμπεριστατομένο έκανε ο κ. Βασίλης Βλαχάκος, Πρόεδρος της Ε.Π.Δ. Λακωνίας

 

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα διάβασαν οι:

– Δρ. Μεταξία Παπαποστόλου, Γραμματέας της Ε.Π.Δ.Λ., φιλόλογος-συγγραφέας, ιστορικός

– Χάρης Βασιλάκος, Μέλος της Ε.Π.Δ.Λ., Φιλόλογος-Λογοτέχνης

– Κυριακή Χελιώτη, Μέλος της Ε.Π.Δ.Λ., Μουσικός-Δ/ντρια Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

 

Ξεχωριστή παρουσία αποτέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Κυριακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, ο οποίος τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της Ιωνίας και συγκίνησε το ακροατήριο!

 

Χαιρετισμό απυήθηνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, δίδοντας το στίγμα και την αξία που υπηρετεί το ιστορικό μυθιστόρημα του κ. Παπαθανσόπουλου.

 

Την βραδυά έκλεισε ο συγγραφέας κ. Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος.

Tags: