Όσοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το βράδυ της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014 ειλικρινά δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα όσα βίωσαν και τις μνήμες που ζωντάνεψαν!

Η βραδιά ήταν μοναδική και η ατμόσφαιρα θερμή και οικογενειακή.

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού και οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ οργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το βιλίο του Δημοσιογράφου και Συγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου με τίτλο “ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗ ΙΩΝΙΑ, το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την έναρξη των διωγμών των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Την ευθύνη της όλης οργάνωσης είχε η κα Βασιλεία Παπαθανασοπούλου-Λυκιαρδοπούλου η οποία στο τέλος δέχθηκε τα συγχαρητήρα των συμμετεχόντων για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή της συνάντησης!

Η κα Βασιλεία χαιρετίζοντας την εκδήλωση φανερά συγκινημένη εστίασε στην ανάγκη να αντισταθούμε ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί στην επιβολή της λήθης και της διαστρέβλωσης της Ιστορίας από κύκλους εκτός και εντός Ελλάδος!

Ο Συγγραφέας του Ιστορικού Μυθιστορήματος κ. Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος με απλότητα, τεκμηρίωση και γλαφυρό λόγο αναφέρθηκε σ᾽αυτά που τον ώθησαν να συνθέσει το πόνημά του καθώς και την αξία που έχει για το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού η διατήρηση της μνήμης των αλησμόνητων Πατρίδων μας!

Εξαιρετική ήταν και η ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο, από την ηθοποιό κα Αποστόλου, η οποία ανέδειξε με μοναδικό τρόπο σκηνές και μορφές του ιστορικού μυθιστορήματος!

Στην σημαντική αυτή εκδήλωση που είχε την καλωσύνη να φιλοξενήσει ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού, παρέστησαν μεταξύ άλλων:

– Ο πρ. Δήμαρχος Νέου Ψυχικού κ. Αθανάσιος Βεζυργιάννης.

– Ο πρ. Δήμαρχος Π. Ψυχικού και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νέο Δήμο κ. Δημήτρης Μαναός.

– Η Δημοτική Σύμβουλος και Αναπλ. Δημάρχου του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού κα Νέλλη Λάβδα.

– H Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κα Γαβριέλα Χριστοδούλου.

– Ο Αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού κ. Βύρων Σαμαρόπουλος.

– Η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη.

– Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Ζερβός.

– Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Π. Ψυχικού κ. Γιώργος Λιαπής.

– Η Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλοθέης κα Μαρία Σταματιάδου.

– Ο Καθηγητής και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας κ. Γιώργος Χριστοδούλου.

και πολλοί κάτοικοι Ψυχικού, αρκετοί των οποίων είχαν ρίζες από την Μ. Ασία.

Tags: