Με μεγάλη συμμετοχή νέων ζευγαριών και συζύγων παρουσιάστηκε στο Βόλο την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 το νέο βιβλίο του π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου με τίτλο: “ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ… Από τα παραμύθια του χθες στην αλήθεια του σήμερα!”. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και οι εκδόσεις “Αρχονταρίκι”.

Για το βιβλίο μίλησαν ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Βοιωτική Εκκλησία” και η κα Όλγα Νικολαΐδου, νομικός, ηθοποιός και δημοσιογράφος.

Και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στην αξία των παραμυθιών αλλά και στη δυνατότητα που δίνει το βιβλίο στον αναγνώστη να μελετήσει πέντε γνωστά, κλασσικά παραμύθια με τρόπο βαθιά θεολογικό και εποικοδομητικό. Εξήραν την μεγάλη συμβολή του βιβλίου στην διαπαιδαγώγηση και στο πώς μπορεί ο κάθε γονιός να ανιχνεύσει τα βαθύτερα και ουσιαστικότερα μηνύματα των παραμυθιών. Στη συνέχεια επεσήμαναν τη μεγάλη βοήθεια που παρέχει το βιβλίο στους γονείς ώστε να μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά τους, μέσα από τα παραμύθια, για τις αρετές του χώρου της καρδιάς, για την ταπείνωση, την πίστη, την αγάπη και την κορωνίδα των αρετών τη διάκριση! Αλλά, κυρίως, για το πως θα τα οδηγήσουν στον χώρο της αλήθειας του Θεού, που τόσο πολύ την έχουμε λησμονημένη στις μέρες μας!

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ενώ την ευθύνη του συντονισμού είχε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χαχαμίδης.

Tags: