Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στο μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο.

Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου  «ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ» των εκδόσεων «Αρχονταρίκι», ζωντάνεψαν μνήμες από την βιοτή και τον πηγαίο και γεμάτο αγάπη πατρικό λόγο του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος σε όλη του την ζωή αγωνιούσε για τη νεολαία, αλλά ανέπαυε με τον λόγο του και τις συμβουλές του και τους γονείς.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και εκπροσώπων φορέων της πόλεως Λαμίας, για τον μακαριστό Παύλο μίλησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Δρ. Θεολογίας, ο οποίος για πολλά χρόνια βρέθηκε στο πλευρό του π. Παύλου από την θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και ο κ. Ηλίας Λιαμής Δρ. Θεολογίας, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκδότης των εκδόσεων «Αρχονταρίκι» κ. Νίκος Σαμπαζιώτης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κα Ματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά, Εκπαιδευτικός.

Μέσα από το βιβλίο με τίτλο «Παιδί μου» στο οποίο εμπεριέχονται απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του μακαριστού Μητροπολίτου, διασκευασμένες από τον συγγραφέα Ηλία Λιαμή σε μορφή διαλόγου, περιγράφεται η αγωνία και το ενδιαφέρον ενός Μητροπολίτη αγάπης για τους χιλιάδες νέους που γνώρισε!

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος απευθύνεται προσωπικά, στα νέα παιδιά που αναζητούν τον δρόμο τους καθώς και στους γονείς που μεγαλώνουν με λαχτάρα και αγωνία το δικό τους παιδί.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε σε δικές του εμπειρίες και βιώματα από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο, ενώ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Πρωτοσυγκέλλου του, π. Εφραίμ, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «ο π. Εφραίμ είναι το ζωντανό μνημόσυνο του Παύλου»!

Tags: