Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, στην Κόρινθο τέσσερις από τους 23 συγγραφείς του νέου Συλλογικού Τόμου των εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ με τίτλο “ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ…”, συζήτησαν θέματα που “καίνε” γονείς και παιδιά στην εποχή μας. Οι ομιλητές, ο καθένας από τη δική του οπτική, στάθηκαν στην ανάγκη που υπάρχει να αφουγκραζόμαστε και να ακούμε τους προβληματισμούς της νεολαίας. “…Δεν υπάρχουμε αν δεν ακούμε τους νεότερους, όλους αυτούς, που αύριο θα κληρονομήσουν την γη κι είναι κρίμα να περάσουμε από τη ζωή τους αδιάφοροι και περιττοί. Ας μάθουμε να ακούμε κι αφού ακούσουμε, ας έχουμε οπλιστεί με γνώσεις και τρόπους ώστε να τους ανοίξουμε εναλλακτικούς δρόμους σκέψης αλλά και αντιμετώπισης όλων των καινούργιων προκλήσεων που φέρνει η εποχή μας…”.

Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της βραδιάς, μήνυμα ελπίδας για έναν κόσμο που προχωρά ανάμεσα σε νέες συμπληγάδες! Μήνυμα ελπίδας για ένα μυαλό που αναζητά νέα γνώση για να παλέψει και μια καρδιά που αναζητά νέα πνοή για να αντέξει!

 

Για το βιβλίο μίλησαν:

– π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.

– Μαρία Μέξια, Διευθύντρια του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου.

– Δημήτρης Καραβασίλης, Γυμνασιάρχης Ελληνογαλλικής Σχολής “St. Joseph”.

– Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας, Συγγραφέας.

 

Την εκδήλωση οργάνωσαν το βιβλιοπωλείο της Κορίνθου “ΚΙΒΩΤΟΣ” και οι εκδόσεις “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ” στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Tags: