To Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στην Κύπρο ξαναζωντάνεψε η μορφή του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, με αφορμή το νέο βιβλίο «ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!».

H Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και οι εκδόσεις «Αρχονταρίκι» οργάνωσαν βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη μορφή του Επισκόπου της αγάπης, ο οποίος τόσο πολύ αγάπησε την Κύπρο μας!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος και ο εκδότης των εκδ. «Αρχοταρίκι» κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παραβολή του καλού Ποιμένα, λέγοντας ότι τα στοιχεία που διέπουν την παραβολή ήταν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του μακαριστού Παύλου και ότι η ποιμαντική του ήταν στηριγμένη στην βαθιά του αγάπη προς τον Μεγάλο Ποιμένα.

Ο δεύτερος ομιλητής κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας εστίασε στην δυνατότητα που είχε ο μακαριστός να προσεγγίζει τη νεολαία! Οι νέοι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν, διαισθάνονταν τον καρδιακό του λόγο και με εμπιστοσύνη τού παρέδιδαν την ψυχή τους. Ο κ. Λιαμής έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένας δεσπότης όχι από το “δεσπόζω” αλλά από το “δες πώς ζω”»!

Την εκδήλωση πλαισίωσε με εκκλησιαστικούς ύμνους, ο εξαιρετικός Ψαλτικός Χορός «Οκτάηχον» υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Τρύφωνος.

Την ευθύνη της οργάνωσης και τον γενικό συντονισμό είχε ο κ. Σάββας Παρής, Θεολόγος Γραφείου Εκκλησιαστικής Κατηχήσεως και Διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Tags: