Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, με τίτλο: “Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα…”.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

“…Οι ενήλικες εύκολα και αβασάνιστα ρίχνουμε τον λίθο του αναθέματος στη νέα γενιά για συμπεριφορές που επικρίνουμε ως παραβατικές ή τουλάχιστον αποκλίνουσες από τα κοινώς παραδεκτά πρότυπα. Σπάνια όμως μπαίνουμε στον κόπο να κατανοήσουμε την αμφισβήτηση των παιδιών μας, να συζητήσουμε τις ενστάσεις τους, να καταθέσουμε τις δικές μας θέσεις με πνεύμα ελευθερίας και όχι με εξουσιαστική διάθεση επιβολής…”

Και κατέληξε “…Μία δυνατή ομάδα έμπειρων ποιμένων και καταρτισμένων επιστημόνων προσεγγίζουν, μέσα από τις σελίδες αυτού του Τόμου, με ευαισθησία και διάκριση μια αξιοσημείωτη ποικιλία ζητημάτων που απειλούν να διευρύνουν το διαθρυλλούμενο χάσμα των γενεών και δοκιμάζουν σήμερα, πόσο αντέχει η σχέση των παιδιών με τους ενήλικες”.

 

Στη συνέχεια μίλησαν δύο εκ των συγγραφέων του βιβλίου, ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, εφημέριος Ι. Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών-Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού “Βοιωτική Εκκλησία” και η Λευκαδίτισσα ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κα Ελευθερία Αραβανή, οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα που συνεισέφεραν στον Συλλογικό αυτό Τόμο και μοιράστηκαν με το κοινό την χαρά της συμμετοχής σε μία τόσο ουσιαστική συλλογική προσπάθεια.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της κας Βασιλικής Κατωπόδη, ψυχολόγου-επιστ. υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης “Δίαυλος”, η οποία διέτρεξε το πλούσιο θεματολόγιο του Τόμου (φιλία, έρωτας, βία, πολιτική, εφηβεία, πίστη, ενσυναίσθηση, ελληνική γλώσσα, γάμος, εκπαίδευση, πολιτισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, κατάθλιψη, ελεύθερος χρόνος, παιχνίδι, ίντερνετ, ναρκωτικά, καταστροφή του πλανήτη, ψυχογενής ανορεξία, αναπηρία, θάνατος) αναδεικνύοντας την πρακτική χρησιμότητα του Συλλογικού Τόμου για σκεπτόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς, κατηχητές και γενικά ανθρώπους που επιμένουν να στοχάζονται πάνω στις προκλήσεις της επικαιρότητας.

 

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο link

https://www.youtube.com/watch?v=vlJo8Stt5tM

Tags: