Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στην κατάμεστη αίθουσα του Ανθίμειου Εκκλησιαστικού Πολιτιστικού Κέντρου, η παρουσίαση του βιβλίου του Φαίδωνα Καλοτεράκη με τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ», των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος που καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στο θέμα της εκδήλωσης που είναι η αναζήτηση της αγάπης στη ζωή μας.

Ακολούθως, παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρουπόλεως με τις υπεύθυνες καθηγήτριες απέδωσαν τραγούδια σχετικά με την αγάπη. Αρχικά, ένα μεικτό κουαρτέτο εγχόρδων και πνευστών με τη συνοδεία πιάνου, ακολούθως η χορωδία του Γυμνασίου για να κλείσει ένα rock τρίο παιδιών με ηλεκτρικές κιθάρες και ντραμς που στο τέλος ερμήνευσαν και ένα τραγούδι από τον CD του κ. Καλοτεράκη που συνοδεύει το βιβλίο.

Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση του βιβλίου. Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν ο κ. Ηλίας Λιαμής, θεολόγος και συγγραφέας, η κ. Μαρίνα Ντονοπούλου, Διευθύντρια της Α21, μιας δομής ενάντια στο trafficking, και ο κ. Βάιος Τερζούδης, διευθυντής του Νιαρχείου Ιδρύματος “Ο Άγιος Στυλιανός” της Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως. Την εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι» και όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της παρουσίασης.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο νέος Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας μας κ. Μπακιρτζής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Πλακωτή και πλήθος κόσμου.

Ο Φαίδων Καλοτεράκης, συγγραφέας του βιβλίου «Η αγάπη στο τέλος», είναι υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (EFTC) και Αντιπρόεδρος της αντίστοιχης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WFTC). Έχει σπουδάσει μουσική, θεολογία, ψυχολογία και φιλοσοφία.

Tags: