«Μικρασία… ζεις!», είναι ο τίτλος του βιβλίου του Ηλία Λιάμη των εκδόσεων «Αρχονταρίκι», που παρουσιάστηκε στη Χίο την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 στο Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου «ο ΦΑΡΟΣ». Η παρουσίαση ήρθε ως επιστέγασμα των εκδηλώσεων στο νησί για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που τιμάται κάθε χρόνο αυτή την ημερομηνία.

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, η όλη εκδήλωση έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας! Κι αυτό γιατί, κάθε σελίδα του βιβλίου δεν στέκεται στις δυσκολίες της προσφυγιάς, αλλά, μέσα από αυτές, με τρόπο γλαφυρό καταγράφει τη Μικρασιάτικη ρίζα που αρνιέται να μαραθεί και συνεχίζει να πετάει νέα κλαδιά, νέους καρπούς και νέο σπόρο!

Θερμό χαιρετισμό στην εκδήλωση, με πολλά ουσιώδη και πολύ σημαντικά μηνύματα, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Αρχονταρίκι» Νίκος Σαμπαζιώτης. Για το βιβλίο μίλησαν ο γιατρός Γιάννης Γκιάλας και ο συγγραφέας του βιβλίου Ηλίας Λιάμης, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι οι ιστορίες του βιβλίου είναι μικρές, σύντομες και ευχάριστες, με νοήματα κατανοητά και εύληπτα. Διαβάσματα… του ενάμιση λεπτού ιδιαίτερα προσιτά και στους νέους που είναι πάντα ανήσυχοι και πολυπράγμονες!

Την εκδήλωση πλαισίωσαν δύο νέοι του «Φάρου» με έναν υπέροχο Απτάλικο μικρασιάτικο χορό, με παραδοσιακές φορεσιές και μπαγλαμαδάκι.

Την εξαιρετικά πετυχημένη οργάνωση και τον συντονισμό της βραδιάς είχε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Γεωργία Χούλη, η οποία, με μία συγκλονιστική ανάγνωση ιστοριών μέσα από το βιβλίο, έκλεισε υπέροχα την εκδήλωση!

Tags: