Γνωστός από τις συχνές του εμφανίσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και την πυκνή αρθρογραφία του στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο ο συγγραφέας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης γεννήθηκε στην Κατερίνη από Πόντιο πατέρα και Θρακιώτισσα Μικρασιάτισσα μητέρα και είναι απόφοιτος του Β΄ Γυμνασίου Αρένων Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε με υποτροφίες Κοινωνιολογία και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και της Μασσαχουσέττης των Η.Π.Α., του Σααρμπρούκεν της Γερμανίας και του Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας. Είναι επίσης διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικής της Συμπεριφοράς, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης και διετέλεσε στέλεχος και σύμβουλος μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, κρατικών οργανισμών και Μη-Κυβερνητικών-Οργανώσεων.

Έχει δημιουργήσει πλούσιο συγγραφικό έργο στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και ένα από τα πολυάριθμα βιβλία του με τίτλο “Αλκοολισμός – Ναρκωτικά Αιώνιες Μάστιγες της Ανθρωπότητας” που το έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, δημοσιεύθηκε με χορηγίες διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών και έχει διανεμηθεί μέχρι σήμερα ΔΩΡΕΑΝ σε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα.

Έχει κάνει σχεδόν 2000 ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και της Αμερικανικής Ακαδημίας Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας, της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Η βιογραφία του περιλαμβάνεται στο ελληνικό, στο ευρωπαϊκό, στο Who is Who” και στο διεθνές ” Who is Who” Ιατρικής και Υπηρεσιών Υγείας.

Tags: