Ο  Αρχιμ.  Επιφάνιος Οικονόμου, γεννήθηκε στο Βόλο το 1969.

Σπούδασε Θεολογία στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, διορίστηκε Διευθυντής του Γυμνασιακού Οικοτροφείου της  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Το 1994 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1997 Πρεσβύτερος, από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος, μετέπειτα  Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και έλαβε το οφίκιο του  Αρχιμανδρίτου. Διορίστηκε Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού  Ιερού Ναού  Αγίου Νικολάου Βολου, όπου το 1999 ίδρυσε το βραβευμένο από την  Ελληνική Πολιτεία Κέντρου Σίτισης, με την επωνυμία “Δος ημίν σήμερον”.

Το 2001 εκλήθη στην  Αθήνα από τον Μακαριστό  Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του εκπροσώπου του επί του Τύπου.

Διετέλεσε, επίσης, Γραμματεύς της Συνοδικής  Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, Γραμματεύς της Συνοδικής  Επιτροπής  Εκκλησιαστικής Τέχνης και Χριστιανικών Μνημείων, Συντονιστής της  Επικοινωνιακής και Μορφωτικής  Υπηρεσίας της  Εκκλησίας της  Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) και Γενικός Δ/ντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της  Εκκλησίας της  Ελλάδος.

Μετά τον θάνατο του Μακαριστού  Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, επέστρεψε στον Βόλο και τοποθετήθηκε  Ιεροκήρυκας της  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Δ/ντής του Γραφείου Τυπου.

Είναι συγγραφέας βιβλίων πνευματικού περιεχομένου, καθώς, επίσης, ερευνητής και επιμελητής του συγγραφικού έργου του Μακαριστού  Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Επί σειρά ετών αρθρογραφεί στον τοπικό και  Αθηναϊκό Τύπο για θέματα  Εκκλησιαστικού, εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Tags: