Γεννήθηκε στη Λάρισα. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών της Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας και διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Υπηρέτησε ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δίδαξε στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».
Είχε συμμετάσχει ως σύνεδρος και εισηγητής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.
Ήταν μέλος του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσης Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων και συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Από το 2014 συμμετείχε στο Δ.Σ. της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.) ως ειδικός γραμματέας (2014-2016) και από το 2016 μέχρι το 2021 ως πρόεδρός της. Ήταν διευθυντής σύνταξης των επιστημονικών περιοδικών «Ανάλεκτα Σταγών και Μετεώρων» και «Θεσσαλικά Μελετήματα» που εκδίδουν οι παραπάνω επιστημονικοί φορείς. Αρθρογραφούσε τακτικά στον αθηναϊκό και περιφερειακό τύπο, ενώ επιμελείτο και παρουσίαζε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή –αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση– στον Ρ/Σ της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου. Απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Συγγραφικό έργο (ενδεικτικά):
• Λόγοι στην ανακομιδή των λειψάνων του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Συμβολή στη μελέτη της επιδεικτικής ταφικής ρητορικής των Βυζαντινών, [Βυζαντινά Κείμενα και Μελέτες 52] Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών, Θεσσαλονίκη 2009.
• Άγιος Νικόλαος, Εγκωμιαστικοί Λόγοι Επιφανών Βυζαντινών Λογίων (Ανδρέας Κρήτης, Μιχαήλ, Μεθόδιος, Συμεών, Νεόφυτος), εκδόσεις Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2018.

Tags: